ELÄMÄÄ ILMAN T-PAITALIIVEJÄ

Minun rintaliivikokoni on yleensä 75F, joskus 70F tai 75E. Ilmoitan sen teille näin ihan julkisesti. Moni ihmettelee ja vastaa, ettei uskoisi kuppikokoni olevan niin iso. Rintani näyttävät kuulemma huomattavasti pienemmiltä.

Johtuuko se siitä, että toinen rintani on ainakin yhden kuppikoon verran pienempi kuin toinen. Ei, se ei kuitenkaan ehkä johdu kokoerosta. Syynä todennäköisesti on se, että en oikeastaan koskaan ole käyttänyt t-paitaliivejä tai topattuja rintaliivejä. Minä käytän niitä hirveitä mummoliivejä, joissa on vain sellainen ohut kangas ja pitsiä. Ja kaikki pitsit ja saumat näkyvät ainakin kilometrin päähän. Ja nännit nöpöttävät ihan yhtä pitkälle. Miten minä edes pystyn elämään?

Minä elän ja voin ihan hyvin rintojeni kanssa. Joskus on käynyt mielessäni rintojen pienennysleikkaus. Varsinkin silloin, kun olin paljon ahkerampi urheilemaan ja liikkumaan. Juoksu on hankala laji; siinä isot rinnat pitää tukea todella hyvin. Onneksi nykypäivänä löytyy oikeanlaisia ja eri tukitasolla olevia urheiluliivejä. Voi meikäläinenkin pompotella menemään 😉 Juoksu jäi kuitenkin muista syistä pois elämästäni tuossa pari vuotta sitten.

Pari vuotta sitten ostin ensimmäistä kertaa t-paitaliivit, sellaiset topatut. Olin sovittanut sellaisia jo vuosien ajan, mutta koskaan ne eivät tuntuneet istuvan kunnolla. Sitten löytyi oikeanlainen topattu rintaliivi, mutta huomasin tarvitsevani siitä mallista yhden koon isomman kuin normaalikokoni on. Tavallaan tuntui kuin se toppaus olisi vienyt kupista tilaa? Voiko pitää paikkaansa, en tiedä, enkä usko asian olevan niin. Johtui minun kohdallani siitä, että merkki oli itselleni vieras. Ja ostin sellaiset t-paitaliivit. Käytän niitä satunnaisesti. Silloin, kun on erittäin ohut paita päällä. Koska näissä liiveissä rintani ovat isommat. Ja, jos sinulla on normaalisti F-kuppi, et välttämättä enää halua isompia rintoja. Toki nämä t-paitaliivit kohottavat kivasti rintani eteen ja saavat ryhtini suoraksi ja vatsani tietysti näyttää pienemmältä 😉

Kuitenkin pääsääntöisesti käytän edelleen niitä ohuita, pitsisiä mummoliivejä. Syynä on se, että ne istuvat vartalooni ja rintoihini paremmin. Tällä hetkellä minulla on valinnanvaraa liivien suhteen. Tosin en ole vielä ottanut sellaista päivää, jolloin sovittaisin kaikkia myynnissä olevia vaihtoehtoja. Toki niin jokaisen hyvän myyjän tulisi tehdä. Olen siis joko laiska tai huono myyjä 😉 Joka tapauksessa olen todennut, että tähän vartaloon ja rintojen muotoon sopii parhaiten rintaa tukevat, huolellisesti valmistetut rintaliivit, joissa useimmissa on kupin keskellä sauma ja yläreunassa hieman pitsiä. Onhan tuollaisia ohuita rintaliivejä myös pitsittömiä, mutta pitsi antaa keveyttä ja tuo seksikkyyttä malleihin. Todella harvoin olen joutunut sen tosiasian eteen, että pitseistä tai saumoista olisi haittaa tai ne näkyisi paidan alta. Toki minä käytän usein myös aluspaitaa varsinaisen paidan alla. Kesällä tilanne on eri, kun on kuuma ja haluaa pukeutua mahdollisimman kevyesti. Silloin kannattaa valita se sileä malli tai tasainen t-paitaliivi (joka hikoilee!!).

Moni asiakas on kasvanut ajattelumaailmaan, jossa t-paitaliivi on ainoa oikea vaihtoehto. Minulla kävi tässä taannoin itseäni nuorempi asiakas, joka oli tähän mennessä aina käyttänyt t-paitaliivejä. Hän oli sitä ikäpolvea, että hän ei kait aikaisemmin ollut käynyt alusasujen erikoisliikkeessä ostoksilla. Kun hän sovitti ensimmäistä kertaa sellaisia kauniita pitsiliivejä, hän koki sellaisen elämyksen, jota ei ollut koskaan aiemmin tuntenut. Hän jätti ne liivit heti päälleen. Ne tuntuivat niin ihanilta. Tunsin tehneeni hänet onnelliseksi ihmiseksi, ainakin hetkellisesti.

Olen huomannut, että monesti asiakas on lukkiutunut omaan kapeaan ajatusmaailmaansa. Vaikka he tavallaan tulevat erikoisliikkeeseen hakemaan apua tai neuvoa saadakseen istuvat ja mukavat rintaliivit, niin heidän oma mielipiteensä kuitenkin on niin voimakas, että myyjän on vaikea ehdottaa omaa vaihtoehtoaan oikeanlaisesta tuotteesta. Moni uskoo ja luulee, että t-paitaliivi on ainoa oikea malli tai tapahtuu myös toisinpäin. Moni hyvin pienirintainen haluaa niitä mummoliivejä, vaikka topattu liivi antaisi vartalolle kauniin pyöreän rinnankaaren. Minun karkea heittoni tähän on, että E-kuppi on siinä rajapyykillä, sitä pienempirintaiset lähtisivät ensisijaisesti kokeilemaan topattuja liivejä, kun taas E-kuppiset ja sitä isommat ottaisivat sen ohuemman vaihtoehdon. Haluan korostaa, että tämä on karkea määritelmä. Asioihin vaikuttaa asiakkaan koko vartalon mittasuhteet sekä rintojen muoto. Kaikki asiakkaat saavat kokeilla kaikenlaisia liivejä, ja kehotankin kokeilemaan erilaisia ja erimallisia liivejä. Värejä unohtamatta ! Sovitellaan yhdessä ja yhteistuumin valitaan oikein istuvat liivit.

Ole rohkeampi, pikkujoulut ovat jo ihan ovella 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.