VUODEN VAIHTEEN KUULUMISET

Vihdoin ehdin istumaan ja kirjoittamaan kuulumisia. Joulu on jo aika hyvin saatu pakettiin sekä kotona että putiikissa. Koristeet on kerätty taas ensi joulua varten ja muutamat punaiset alusasut odottavat vielä noutajaansa. Joulumyynti alkoi paljon myöhemmin kuin viime jouluna. Vuosi sitten ensimmäiset lahjapaketit käärittiin jo lokakuun puolella, nyt varsinainen myynti alkoi vasta joulukuun puolivälissä. Liekö syynä ollut marraskuussa tullut talvi, joka sai ihmiset ostamaan talvivarusteita aikaisemmin? Kokonaisuudessaan joulumyynti oli suurin piirtein samansuuruinen kuin viime vuonna. Olen siis kokonaisuuteen tyytyväinen.

Heti joulun jälkeen alkoi alennusmyynti Bra’le tuntuvilla alennuksilla. Joulun jälkeen monella on ylimääräisiä vapaapäiviä ja aikaa kierrellä alennusmyynneissä. Parhaat aleostokset toki tekeekin heti alen alettua. Silloin löytää vielä niitä ”normaalikokoja” ja valikoimaa on runsaammin. Harvoin kuitenkaan sinne alekoriin ehtii niitä perusliivejä, joita alesta etsitään, siis sitä mustaa, valkoista tai beigeä. Harvoin on alessa, turha on etsiä ;). Vieläkin on runsaasti alea jäljellä, joten tulkaa ihmeessä penkomaan. Nyt hävitetään varastoa. Alet toki vielä jatkuvat ainakin tammikuun loppuun asti.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä pakkaan perheenjäsenet aamusta autoon ja menemme yhdessä tekemään perinteisen inventaarion. Siinä se uudenvuodenpäivä sujuu rattoisasti laskien rintsikoita ja pikkareita. Yhteistä perheen laatuaikaa. Tällä kertaa siihen meni kuusi tuntia kolmelta henkilöltä. Ihan sopiva työpäivä pyhäpäivälle! Tässä hieman lukuina tuon päivän urakasta:

rintaliivejä reilut 200 mallia, uima-asuja noin 80 mallia. Sukkamallistossa on lähes 50 eri nimikettä, tämän lisäksi pikkarit ja yöasut. Pieneen 50 m² putiikkiin tuntuu mahtuvan yllättävän paljon tavaraa.

Tähän määrään luulisi löytyvän kaikille sopivia malleja, mutta siitä huolimatta törmään edelleen sellaiseen toiveeseen, jota en pysty toteuttamaan. Joskus alkutaipaleillani eräs tavarantoimittaja neuvoikin minua, että kaikkia asiakkaiden toiveita ei ikinä pysty tyydyttämään, mutta myy sitä mikä menee kaupaksi. Aika hyvä neuvo ja pikku hiljaa olen oppinut tietämään, mitä minun asiakkaani ostavat. Siihen aioin nyt jatkossa panostaa. Näin toivottavasti myös asiakkaani ovat entistä tyytyväisempiä asiakkaitani. Kiitos siitä, että kävit Putiikissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.