VIIKONLOPUN TOUHUJA

Perjantai-iltana työpäivän jälkeen heti klo 19 jälkeen kurvasin autoni paikallisen ammattikoulun pihalle ja menin talkootöihin pariksi tunniksi. Meidän urheiluseura järjesti valtakunnalliset tanssillisen voimistelun kilpailut lauantaina. Perjantai-iltana olin kantamassa pöytiä ja järjestelin tapahtumaa, vastuullani oli tuomareiden välipalan hankinta ja esillepano. Seurassamme on onneksi paljon aktiivisia lasten vanhempia, jotka tulevat myös talkootöihin järjestämään vastaavanlaisia tapahtumia. Ilman heitä me naiset emme pärjäisi.

Lauantaiaamuna kello soi jo aamukuudelta ja lähdin ennen puoli kahdeksaa kilpailupaikalle.  Ensimmäiset kilpailevat joukkueet saapuivat paikalle samoihin aikoihin meidän talkoolaisten kanssa. Pari tuntia talkootöitä ennen varsinaisia putiikkitöitä. Neljän tunnin aukioloaika kului nopeasti ja heti taas talkootöihin. Ehdin nähdä jopa muutaman esityksen 😉 Kilpailut olivat ohi noin kello 16 ja reilu tunnin tehokas siivoustiimi sai paikan siistiksi ja kuntoon 17.30. Lauantai-ilta sai alkaa: itse tehtyä pizzaa, pullo meksikolaista olutta, sauna ja telkkari. Mitä sitä muuta lauantailta toivoisikaan? Perheen yhteistä aikaa siinä sohvalla. Olin valmis nukkumaan melko aikaisin.

Sunnuntaiaamut pyritään nukkumaan niin pitkälle kuin unihiekkaa silmissä riittää. Tänä aamuna katsoin kelloa ensimmäisen kerran jo kuudelta. Toisaalta on ihanaa kääntää kylkeä ja miettiä, että saa nukkua vielä rauhassa ainakin tunnin. Mutta uni ei enää tule kunnolla ja sitten päässä alkaa pyörimään jos mitä asioita tulevasta viikosta. Puoli kahdeksan asti torkuin peiton alla. Rauhallinen aamupala Hesaria lukien. Siihen menee tunti. Sen jälkeen yhteinen siivoustuokio. Isäntä imuroi ja minä saan aina puhdistaa kylpyhuoneet ja wc:t. Tyttärelle jää yleisesti pölyjen pyyhintä, mutta tänä aamuna hän oli sopinut lenkkitreffit, joten hän luisti siivouksesta, mutta hoiti samalla koiran ulkoilutuksen.

Koska heräsimme ajoissa, saimme siivouksen jo kymmeneen mennessä hoidettua. Lähdimme isännän kanssa hakemaan pajunkissoja, jotta pääsen taas askartelemaan jotakin kivaa putiikkiin. Muutama pakollinen työasia pitää vielä tänään hoitaa sekä harrastaa. Tänään harrastaminen tarkoittaa voimisteluseuramme muutaman joukkueen yhteistä kisakatselmusta, johon tulee pari ulkopuolista tuomaria antamaan vinkkejä tulevalle kisakaudelle  ja ohjelmien harjoitteluun.

Illalla ehkä ehdimme vielä elokuviin, toivottavasti! Huomenna alkaakin taas uusi työviikko. Näin meikä relaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.