VALMISTAUDU JUHLAKAUTEEN

Tänä keväänä ja tulevana kesänä saa meidänkin perhe juhlia monia erilaisia juhlia. On mennyt monta kesää niin, ettei ole ollut muuta juhlaa kuin juhannus.

Kevään juhlakauden aloittaa kesäkuun alussa koulujen valmistujaisjuhlat. Meilläkin vietetään tänä vuonna ylioppilasjuhlia, kun ainokaisemme läpäisi lukion kunnialla läpi. Äidin pikku kullannupusta on kasvanut aikuinen ja hänelläkin alkaa oman elämän rakentaminen pikku hiljaa.

Valmistujaisjuhlien jälkeen heti seuraavana viikonloppuna vietämme anopin ja appiukon kultahääpäivää. He ovat kutsuneet lapsensa perheineen syömään ja nauttimaan yhteisestä viikonlopusta. Heillä on kunnioitettavat yhteiset 50 vuotta avioliittoa takanaan. Harva nykyajan pariskunta pääsee samaan. Minulla ja miehelläni on noin 30 vuotta yhteistä elämää takana. Hyvä saavutus sekin on, kiitos siitä rakkaalle Jannelleni!

Juhlat jatkuvat seuraavana viikonloppuna, kun yksi kummilapsistamme pääsee ripille. Heinäkuun alussa perheemme juhlii serkkuni häitä. Luvassa on siis epätavallisen vilkas juhlakesä.

Mitä tämä valmistautuminen juhliin nykynaisen kohdalla siis merkitsee? Juhlapuku, juhlakengät ja juhlalaukku ei enää riitä. Pitää varata aika kosmetologille, jalkahoitajalle, kampaajalle ja meikkaajalle. Kynnetkin voisi laitattaa ja ripset, suihkurusketus toisi kivan sävyn iholle ainakin alkukesästä, kun ei ole vielä ehtinyt saamaan luonnollista päivetystä. Pitkä lista eri asioita, jotta näyttäisit hyvältä.

Minä hankin vaatteet ja kengät, käyn kampaajalla ja kosmetologilla, jos ehdin 🙂 Nämä asiat riittävät minulle. Onneksi olen joka päivä täällä putiikissa, niin en voi edes tehdäkään näitä kaikkia valmisteluja käytännön esteiden vuoksi.

Tässä muutama hyvä vinkki vielä sinulle juhlaan pukeutumiseen liittyen. Hanki kunnon alusasut. Uudet rintaliivit, jotka nostavat sivuprofiilisi ylöspäin ja kerää rintasi kauniisti eteen. Vaikka juhlamekkosi ei vaatisikaan erikoisliivejä, hanki juhlaan uudet rintaliivit. Tarjolla on myös olkaimettomia tai halterneck-liivejä. Vertaile, mikä väri on paras juhlamekon alla, ota vaikka juhlapuku mukaan ostaessasi uusia liivejä. Tarkista myös alushousujen istuvuus ja se, että saumat eivät näy juhlavaatteiden alta. Tarkista vyötärön seutu. Joskus on aiheellista käyttää bodya, mutta moni on luopunut bodyn käytöstä sen pukemisen hankaluuden takia. Hyvä vaihtoehto bodylle on muotoileva alushame. Se häivyttää  rintaliivien ja alushousujen rajat ja saa vartalon näyttämään sileämmältä. Jos tarvitset voimakkaampaa vatsan seudun kuromista, löytyy myös erillinen vyötärökorsetti. Tai ylös rintaliiveihin asti ulottuvat alushousut tai reisiä muokkaavat housut.

Älä unohda sukkahousuja tai sukkia.

Virallisissa juhlissa sukkahousut tai stay-upit ovat pakolliset etiketin mukaan. Tällä hetkellä suositaan enemmän mattapintaisia tai hyvin hillitysti kiiltäviä sukkahousuja. Juhlaan puetaan ohuet 10 tai 12 den sukkahousut. Niiden tarkoitus on saada sääret näyttämään kauniin värisiltä ja tasaisilta. Jos puku on yksinkertainen, niin sukat voivat olla katseenvangitsijana. Kirjava puku vaatii hillityt sukat.

Vaihtoehtoja on monia, valitse niistä itsellesi sopivimmat. Tule hakemaan apua erikoisliikkeestä,  yhdessä löydämme ratkaisut. Tärkeintä on, että olet pukeutunut juhlaan alusta asti paremmin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.