RASVANPOLTTOA JA HEILUVIA LANTEITA

Ihan huomaamatta kesä on vaihtumassa syksyksi. Kesä kului nopeasti, jos tätä vuodenaikaa kesäksi voi kutsua. Moni harmitteli huonoja kelejä ja tuntuihan se sade ja kylmyys epäreilulta niitä kohtaan, jotka joutuivat viettämään kesälomansa viileässä kotimaan keleissä. Etelä-Eurooppa sen sijaan on kärsinyt liiallisista helteistä. Jospa mekin saisimme kunnon kelit ensi kesänä 😉 Kaupallisesti tällaiset kesät ovat hyviä; asiakkaita riittää ja sadepäiville kaivataan jotakin tekemistä.
Koko kevään minulla oli tavoitteena saada muutama ylimääräinen kilo vyötäröltä pois. Luulin, että se kävisi helposti, kun jättäisi hiilihydraatit vähemmälle ja kulkisi polkupyörällä töihin. Mies vaihtoi keväällä pyörään uudet kumit ja öljysi vaihteet. En ole kertaakaan tullut pyörällä töihin. Tekosyitä on useita ja tarvittaessa löydän selityksiä auton käytölle hyvinkin sujuvasti. Hiilihydraatit ovat pysyneet ruokavaliossa kiinteästi, vaikka tuoreita vihanneksia olisi näin satokaudella helppo napsia ja lisätä päivän ruoka-annoksiin. Olenko siis löysä luuseri?
Toisaalta perustelen oman vartaloni muotoja sillä, että asiakkaiden on helpompi tulla ostoksille, kun myyjä ei ole itsekään täydellisen mallivartalon omaava henkilö. Tässä työssä kuitenkin useimmat asiakkaat näkee puolialastomana. Jos itse käytät vaatekokoa 46 ja sinua palveleva myyjä on kokoa 36, tuleeko mieleesi joskus pyytää numeroa pienempi koko välttääksesi totuutta? Toki ammattitaitoinen myyjä näkee yleensä silmillään, mikä on asiakkaan oikea koko. Sama pätee rintaliiveissä, pikkuhousuissa ja uima-asuissa. Myyjä tuo joskus eri koon, mitä olet pyytänyt. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että sovitettava malli on kapeampi tai väljempi kuin muut tarjolla olevat mallit. Siksi ei kannata aina kovin tarkasti lukea kokomerkintöjä. Kannattaa pukea ensin päälle ja tarkistaa onko vaate istuva.
Elokuun ajan olen perinteisesti kampanjoinut urheiluliiviteemalla. Syyskuun alussa viimeistään alkavat erilaiset jumpat ja urheiluharrastukset.

Nyt kannattaa tarkistaa omat varusteet kuntoon ja hankkia uudet urheiluliivit ja uusi liikunnallinen harrastus.

Olisiko se jokin tanssillinen tunti vai joku tehokas rasvanpolttotunti? Syksyn vaihtoehdoista kannattaa ottaa ajoissa selvää, sillä uusia hauskoja lajeja tulee koko ajan. Kaiken treenaamisen ei aina tarvitse olla tylsää ja yksinäistä suorittamista. Jopa joogassa voi tulla hiki! Tai jollakin tanssillisella tunnilla voi kuunnella hyvää musaa samalla, kun polttaa kaloreita. Toki on niitäkin, jotka kesällä jaksavat treenata säännöllisesti monta kertaa viikossa kunnon hikitreenin salilla tai ulkona. Koska kelit ovat olleet tänä kesänä viileitä, niin urheilu on ollut miellyttävämpää. Minäkin olen innostunut kävelemään reippaita lenkkejä pitääkseni edes jonkinlaista peruskuntoa yllä. Viime sunnuntaina pääsin kokeilemaan erilaisia ryhmäliikuntamuotoja ja innostuin taas kovasti. Muutaman tunnin testituokio sai reisilihakset kivasti kipeiksi ja raukean olon harjoituksen jälkeen. Sitä lihaskipua jäi jollakin tavalla vähän kaipaamaan…..jos vaikka syksyllä ottaisi itseään taas niskasta kiinni…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.